piom

Македонија

Трибина за актуелните состојби на пензионерите во Македонија

А1он
Статусот и актуелните состојби на пензионерите во Македонија е темата на која денеска во Домот на АРМ, ќе дебатираат Здружението на пензионери од Македонија и
Македонија

Освен функционерите, сите ќе плаќаме по неколку социјални придонеси

А1он
Конечно Фондот за пензиско и инвалидско осигурување излезе со податоците за вршење прием во задолжително социјално осигурување и плаќање на социјалните придонеси на лица кои
Македонија

(ВИДЕО) Тевдовски: Дупката на ПИОМ стана 370 милиони евра, еве решение

А1он
Веќе никој во државава нема дилема дека воведувањето на обврската за плаќање придонеси на договорите за дело и за авторските договори, од 2015 година, има
Македонија

Средба на директорите на пензиските фондови од Македонија, Албанија и Косово

А1он
Директорите на фондовите за пензиско и инвалидско осигурување на Македонија, Албанија и Косово, Белим Незири, Вјолца Брахо и Сами Салиху денеска и утре одржуваат работна средба
Економија

Можноста за отпис на камати од долгови кон Фондот за ПИОМ ја искористиле 766 субјекти

А1он
Правото на отпис на камата по основ неплатени придонеси за задолжително пензиско и инвалидско осигурување доколку во целост се исплати долг направен до 31 декември 2008
Македонија

Колкаво е богатството на Беким Незири, директорот на Фондот на ПИОМ?

А1он
Директорот на Фондот за пензиско и инвалидско осигурување Беким Незири според податоците од интернет страната на ДКСК, се уште нема поднесено анкетен лист за неговата