otpad

Македонија

Македонски концепт нуди концепт за справување со отпадот во Македонија

А1он
Македонски концепт нуди концепт за справување со отпадот во Македонија и решение за моменталната ситуација од кое бенефит ќе имаат сите, и граѓаните и државата,
Македонија

„Нула отпад“ со еко истражувачки предизвик за заштита на животната средина

А1он
Во услови на пандемија со коронавирусот, друштвото „Нула Отпад“ својата едукативна мисија ја продолжи преку дигитална едукативна кампања „Безбедни во изолација со супер еко едукација”.
Македонија

Препораки на МЖСПП за управување со отпад за лицата во карантин или самоизолација

А1он
Личниот отпад (како хартиени марамчиња, крпи за чистење за еднократна употреба, маски или ракавици) се одлагаат безбедно во вреќи за отпад за еднократна употреба, вреќите
Македонија

Стапува во сила забраната за увоз и извоз на отпад за согорување меѓу Северна македонија и Бугарија

А1он
Забраната за увоз и извоз на отпад за согорување меѓу Бугарија и Северна Македонија од утре стапува во сила. Тоа е согласно воведените измени во
Македонија

РДФ отпадот од камионите запрени на ГП „Богородица“ ги задоволува европските стандарди, покажа анализата

А1он
Врз основа на резултатите од анализата на двете мостри направени во независната лабораторија на Естонија кои беа земени од РДФ отпад на 29 јануари годинава
Македонија

Спасовски: Животот и здравјето на луѓето немаат цена, мора да се открие кој е најдогворен за несоодветниот третман на отпадот

А1он
За случувањата во „Еко клуб“ е отворен предмет во Основното јавно обвинителство (ОЈО) кој ќе ги испита сите постапки и ако има било каква одговорност
Македонија

Без епилог кој е одговорен за несоодветниот третман на медицинскиот отпад

А1он
Собранието пред два дена едногласно со 62 гласа „за“ го донесе Законот за управување со отпад, а на политичката сцена не престануваат меѓусебните обвинувања кој
Македонија

Продолжува предистрагата за „Еко клуб“, од главниот инспектор побарани видеоматеријалите што тој ги снимил

А1он
Надлежниот јавен обвинител денеска до Единицата за економски и компјутерски криминал издаде наредба од мобилниот телефон на главниот инспектор во Град Скопје да бидат издвоени