otpad

Македонија

Секој граѓанин исфрлил по 384 килограми комунален отпад

А1он
Секој граѓанин во земјава во текот на минатата година создал и исфрлил 384 килограми комунален отпад. Државниот завод за статистика објави дека вкупната количина комунален
Македонија

Средба на градоначалниците од Северо – источниот плански регион

А1он
Градоначалниците од Северо – источниот плански регион денеска ќе одржат работна средба на која ќе биде разгледувана содржината на Предлог-регионалниот план за управување со отпад. Се очекува да ги усогласат
Македонија

Гевгеличани се вклучија во акцијата „Македонија без отпад 2013“

А1он
Во акцијата „Македонија без отпад“, општина Гевгелија се вклучи уште во текот на вчерашниот ден кога гимназијалците од „Јосиф Јосифовски“ шестиот час го искористија за
Македонија

Регионална средба во пресрет на акцијата за чистење отпад

А1он
Преставници од шестте општини на североисточниот регион во координација со претставници на Министерството за животна средина и просторно планирање, како и од асоцијацијата „Ајде Македонија“
Македонија

31.9 % од Македонците го селектираат отпадот од амбалажа во нивното домаќинство

А1он
61,4 проценти од граѓаните во Скопје го селектираат амбалажниот отпад во своето домаќинство, a 66,9 % од Македонците доброволно би учествувале во некоја еколошка акција