kratovo

Македонија

Заев на трибина од Кратово: Убеден сум дека цела Македонија ќе донесе историска одлука

А1он
Убеден сум дека цела Македонија ќе донесе историска одлука. Ова е шанса што не се пропушта. Нашиот народ знае колку е историски важно оваа шанса
Македонија

Јавен повик во Кратово за доставување иницијативи за изработка на урбанистички планови

А1он
Локалната самоуправа на општина Кратово објави Јавен повик за доставување иницијативи за изготвување урбанистички планови на подрачјето на општината за 2018 година.Повикот е отворен заклучно
Македонија

Општина Кратово организира „Алтернативна еко-сабота“

А1он
Локалната самоуправа на општина Кратово утре организира волонтерска еколошка акција насловена „Алтернативна еко-сабота“. – Станува збор за прва волонтерска еколошка акција во наша организација која
Економија

Повик до невработените лица од Кратово за вклучување во општинско – корисна работа

А1он
Локалната самоуправа на општина Кратово објави јавен оглас до сите евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата „Општинско – корисна работа“ која Општината ќе ја
Македонија

Изграден регионален пат Ранковце – село Крилатица, Кратовско

А1он
Средства во висина од околу 40 милиони денари од јавното претпријатие Државни патишта на Македонија се инвестирани во изградбата нановиот регионален пат, меѓуопштинскиот пат Ранковце
Македонија

Прва седница на локалниот совет за превенција на општина Кратово

А1он
Во просториите на локалната самоуправа на општина Кратово се одржа првиот состанок на локалниот совет за превенција на општина Кратово за 2018 година. Состанокот се
Економија

Агенцијата за туризам и локалната власт соработуваат за развој на руралниот туризам во Кратово

А1он
Директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, Љупчо Јаневски беше во работна посета на општина Кратово, каде оствари работен состанок со градоначалникот, д-р