konferencija

Македонија

Лавров доаѓа во Скопје: „Изгледа Бугарија и вети на Македонија дека ќе го отвори воздушниот простор“

Орце Костов
Рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров ќе учествува на состанокот на ОБСЕ во Скопје на 30 ноември и на 1 декември ако Бугарија го
Македонија

Во Охрид започна конференцијата „Евроатланските вредности на Балканот“

А1он
Денеска во Охрид започна 11-тата по ред дводневна Меѓународна научна конференција „Евроатланските вредности на Балканот“ што се организизира од Факултетот за безбедност од Скопје и
Uncategorized

Средби на министерката Мизрахи со колеги од Регионот

А1он
На маргините на конференцијата „Вработување – Нијанси на сиво во Западен Балкан”, што се одржува во Сараево, Босна и Херцеговина, министерката за труд и социјална
Регион

Брегу: Одливот на „мозоци“ е најголем предизвик за Западен Балкан

А1он
Вкупниот број на работоспособно население на Западен Балкан е намалено за 400 илјади луѓе во последните пет години, а одливот на квалификувани кадри е најголемиот
Регион

Процесот на пристапување во ЕУ е инвестиција во мир и безбедност

А1он
Претседателите на парламентите на земјите-членки на ЕУ денеска се изјаснија за продолжување на процесот на пристапување за земјите од Западен Балкан како придонес за безбедноста
Македонија

Успешни практики од ЕУ – инспирација за примена на целите за одржлив развој одржана конференцијата „Глобални цели за локална одржливост“

А1он
Позитивни меѓународни примери за имплементацијата на Целите за одржлив развој, и како тие добри пракси што го подобруваат животот на граѓаните да се применат во
Македонија

ВИДЕО: Примарната здравствена заштита главен темел за унапредување на здравството

А1он
Здравјето и благосостојбата на граѓаните за Владата на Република Северна Македонија се едни од врвните приоритети. Здрави граѓани значи посреќни граѓани, кои можат да заработуваат
Македонија

Конференција „Итни реформски приоритети: Зајакнување на институционалната рамка во борбата против корупцијата. Има ли напредок?“

А1он
Конференција на тема „Итни реформски приоритети: Зајакнување на институционалната рамка во борбата против корупцијата. Има ли напредок?“ ќе се одржи денеска во Скопје во организација