vozdusen prostor

Македонија

Синдикат на контролори: Затворање на воздушниот простор на 10 јануари ако не си заминат тројцата директори

Орце Костов
Струковиот синдикат на Контролорите на летање (ССКЛ) предводен од претседателот Александар Тасевски најостро го осуди нападот врз еден од контролорите и донесе одлука за штрајк
Македонија

Лавров доаѓа во Скопје: „Изгледа Бугарија и вети на Македонија дека ќе го отвори воздушниот простор“

Орце Костов
Рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров ќе учествува на состанокот на ОБСЕ во Скопје на 30 ноември и на 1 декември ако Бугарија го