gas

Економија

ЕСМ Продажба објави повик за снабдување со природен гас за март

А1он
ЕСМ Продажба спроведува постапка преку јавен повик за прибирање понуди од домашни и странски лиценцирани фирми регистрирани за дејноста кои имаат можност да обезбедат и
Свет

Руски гас преку Украина: Дневни испораки од 35,5 милиони кубни метри

А1он
Гаспром ја снабдува Европа со гас преку Украина во количина од 35,5 милиони кубни метри дневно преку пумпната станица за гас Суж. Украинската страна го
Свет

Складиштата за гас во ЕУ исполнети до 84 проценти

А1он
Европската комисија соопшти дека складиштата за природен гас во Унијата се исполнети околу 84 проценти, пренесува агенцијата Бета. Нивото на искористеност на заедничките складишта за
Економија

Газпром: Извозот на руски гас надвор од поранешниот советски блок падна за 45,5 отсто во 2022 година

А1он
Извозот на гас од руската компанија Газпром надвор од земјите од поранешниот советски блок падна за 45,5 отсто во 2022 година. Газпром ги објави овие
Економија

Извозот на руски гас во Европа на најниско ниво во постсоветскиот период

А1он
Извозот на руски гас во Европа во 2022 година падна на најниско ниво во постсоветскиот период, откако најголемиот купувач го намали увозот поради конфликтот во
Економија

Власта одби помош за набавка на гас од 850 евра, а набавува по цена од 1560 евра обвинува ВМРО-ДПМЕ

А1он
Во земјава се плаќа гас по цени и до 1950 евра за 1000 нормални метри кубни, а просечната цена по која е набавуван од почетокот