reka vardar

Македонија

Спасовски: Проектот за наводнување на јужната долина на Вардар значаен за развој на земјоделството

А1он
Премиерот Оливер Спасовски и министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски направија увид во градежните работи на втората фаза од проектот за наводнување на
Македонија

Загадувањето на Вардар не е од правните субјекти во кругот на Железара

А1он
Инспекциските надзори извршени вчера во комплексот Железара во правни субјекти кои подлежат на А-Интегрирани еколошки дозволи кои се во надлежност на Државниот инспекторат за животна
Македонија

Водостојот на реките, освен на Вардар, под февруарскиот просек

А1он
Водостоите на сите реки освен на Вардар се под февруарскиот просек, покажуваат најновите хидролошки мерења на Управата за хидрометеоролошки работи. Нивото на Вардар на сите