nivo na reki

Македонија

Обилните врнежи го зголемија нивото на Вардар кај Јегуновце, во Скопје и во Велес

А1он
Обилните врнежи од дожд го зголемија нивото на реката Вардар кај Јегуновце, кај Железнички мост Скопје и кај Велес во однос на просекот за мај,
Македонија

Излевање на помалите реки во тетовско, Вардар и Пена на критично ниво

А1он
Помали реки низ дел од тетовските села Камењане, Порој, Речица и Фалише се излеаа од коритата поради долготрајните врнежи од дожд. Засега нема предизвикано поголеми
Македонија

Се излеваат Вардар, Крива Река и Пчиња, се очекува натамошно зголемување на водостоите

А1он
Врнежите предизвикаа локални излевања на реката Вардар кај Рашче, на Крива Река и на Пчиња во кумановскиот регион, како и на водотеци во охридскиот и
Македонија

Намалено нивото на реките, езерата во рамки на просекот

А1он
Водостоите на реките во Македонија се под просекот за месец март. Според мерењата на Управата за хидрометеоролошки работи, потпросечни се нивоата на Вардар кај Јегуновце,
Македонија

Водостојот на реките, освен на Вардар, под февруарскиот просек

А1он
Водостоите на сите реки освен на Вардар се под февруарскиот просек, покажуваат најновите хидролошки мерења на Управата за хидрометеоролошки работи. Нивото на Вардар на сите