Повеќето реки под априлскиот просек

Од:

Нивоата на повеќето реки во земјава се под просекот за април, покажуваат денешните хидролошки мерења.

Нешто повисоки вредности од просечните бележат само водостоите на Пчиња кај Катлановска Бања и Пелинце и Струмица кај Сушево.

Состојбата со езерата е непроменета. Преспанското и натаму е за 14 сантиметри над апсолутниот минимум.

УХМР и за утре очекува хидролошки податоци приближно еднакви на денешните.

Би можело да ве интересира

Обилните врнежи го зголемија нивото на Вардар кај Јегуновце, во Скопје и во Велес

Нивото на поголем дел од реките под мајскиот просек

Излевање на помалите реки во тетовско, Вардар и Пена на критично ниво

Се излеваат Вардар, Крива Река и Пчиња, се очекува натамошно зголемување на водостоите

Катерина Ѓуровски

Драстично зголемени нивоата на реките

Намалено нивото на реките, езерата во рамки на просекот