Се трага по лице кое се фрлило од мостот „Близнак“ во Скопје

Од:

Утринава во 6 часот на 112 во Центарот за управување со кризи е добиено известување дека непознато лице од мостот „Близнак“ на булевар „Србија“ се фрлило во речното корито во надојдените води на реката Вардар.

На лице место се излезени екипи од Бригадата за противпожарна заштита (БППЗ) на Град Скопје како и екипи на МВР и истите преку Центарот за управување со кризи побараа поддршка и ангажирање на спецализираните тимови за претрага во води од Дирекцијата за заштита и спасување.

При кординативната постапка од Центарот за управување со кризи ова барање е проследено до ДЗС за превземање на мерки и активности во нивната надлежност, со цел да се пронајде лицето.

Би можело да ве интересира

Пронајдено е телото на жената што се фрли во Вардар

Голема потрага по жена која скокна во Вардар

Горан Наумовски

Прекината е потрагата по лицето кое утрово скокна во водите на реката Вардар

Горан Наумовски

ЦУК: Се трага по лицето кое се фрли во водите на Вардар

Тело на битолчанец е пронајдено во водите на Преспанското Езеро

Горан Наумовски

И хеликоптер вклучен во потрагата по возачот на автомобилот кој вчера беше извлечен од Вардар