vodostoj

Македонија

Намален водостојот на Преспанското и Дојранското Езеро

А1он
Водостојот на Преспанското и Дојранското Езеро е намален за по еден сантиметар во однос на вчера, а нивото на Охридското Езеро е исто со вчерашното,
Македонија

ЦУК: Состојбата со реките во земјата е стабилна, нема излевања

А1он
Засега состојбата со водотеците е стабилна и не се регистрирани посебни зголемувања и излевања, информира Центарот за управување со кризи, во прегледот на состојбата со
Македонија

Зголемен водостојот на реките, според УХМР нема опасност од излевање

А1он
Врнежите ги зголемија водостоите на повеќето реки низ земјава. Според денешните хидролошки мерења, Треска покажува девет пати повисоко ниво од просекот за август, а Црна
Македонија

УХМР: Внимателно движење покрај реките и клисурите, можно покачување на водостоите

А1он
Врнежите од снег и дожд кои се со поголем интензитет во југоисточниот дел од Македонија ќе предизвикаат покачување на водостоите кај помалите реки и истекувања
Македонија

Зголемен водостојот на Преспанското и на Дојранското Езеро

А1он
Водостојот на Охридското Езеро е идентичен со просечниот за декември, додека кај Дојранското и Преспанското е повисок од вообичаениот за овој месец, покажуваат последните податоци