Намален водостојот на Преспанското и Дојранското Езеро

Од:

Водостојот на Преспанското и Дојранското Езеро е намален за по еден сантиметар во однос на вчера, а нивото на Охридското Езеро е исто со вчерашното, покажуваат резултатите од мерењата направени од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Сепак, водостојот на Дојранското Езеро е за 2,65 метри повисок од просекот за ноември, додека нивоата на Преспанското и Охридското Езеро се пониски од просечните и тоа за 1,45 метри кај Преспанското и за 17 сантиметри кај Охридското.

Пониски од просечните се и водостоите на сите реки во земјава.

Би можело да ве интересира

Надојдените Радика и Црн Дрим почнаа да го полнат Дебарско Езеро

Ана Ололовска

Водостоите надпросечни, можни излевања на Вардар, Струмица и Црна

Ана Ололовска

УХМР: Зголемен водостојот на повеќе реки, да се избегнува движење покрај нив, вечер повторно врнежи

Ана Ололовска

УХМР: Зголемен водостојот на реките, можни локални излевања

Ана Ололовска

Дождот значително ќе ги зголеми водостоите, да се избегнува движење покрај реки

Ана Ололовска

УХМР: Зголемен водостојот на повеќе реки, да се избегнува движење покрај нив, вечер повторно врнежи

Ана Ололовска