reki

Македонија

Пад на водостојот на поголем дел од реките

А1он
Нивоата на Охридското, Преспанското и Дојранското Езеро се исти како вчера, покажуваат последните мерења од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР). Водостојот на Преспанското Езеро, како
Македонија

УХМР: Зголемен водостојот на повеќе реки, да се избегнува движење покрај нив, вечер повторно врнежи

А1он
После синоќешните врнежи зголемен е водостојот на повеќето реки низ земјава, а кај дел од нив има и значително високи водостои. Според најновите информации од
Македонија

УХМР: Зголемен водостојот на реките, можни локални излевања

А1он
Врнежите во текот на изминатите 24 часа предизвикаа зголемување на водостојот на реките низ земјава, соопшти Управата за хидрометеоролошки работи. Најголемо зголемување на водостојот, како
Македонија

Дождот значително ќе ги зголеми водостоите, да се избегнува движење покрај реки

А1он
Врнежите од дожд, кои наместа се очекува да надминат и 50 литри на метар квадратен се очекува да ги зголемат значително водостоите, особено на реките
Македонија

УХМР: Зголемен водостојот на повеќе реки, да се избегнува движење покрај нив, вечер повторно врнежи

А1он
После синоќешните врнежи зголемен е водостојот на повеќето реки низ земјава, а на дел од нив има и значително високи водостои. Особено висок беше водостојот
Македонија

Нивото на Охридското Езеро два сантиметри по минимумот

А1он
Нивото на Охридското Езеро денеска е за два сантиметри под дозволениот минимум, а Преспанското Езеро за 46 сантиметри го има надминато апсолутниот минимум, покажуваат денешните
Македонија

Водостојот на Охридското Езеро три сантиметри под дозволениот минимум

А1он
Водостојот на Охридското Езеро денеска е три сантиметри под дозволениот минимум, покажуваат најновите мерења на Управата за хидрометеоролошки работи. Нивото на Преспанското Езеро, пак, за