Зголемен водостојот на Охридското Езеро

Од:

За еден сантиметар е зголемен водостојот на Охридското Езеро, а нивоата на другите две природни езера во земјава се исти како вчера.

Согласно резултатите од последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР), водостојот на Охридското Езеро е ист со просечниот за јануари, кај Преспанското е за 1,56 метри понизок од просечниот и е три сантиметри под апсолутниот минимум 842,25 (мнм), додека ја Дојранското Езеро е за 2,95 метри повисок од повеќегодишниот просек за овој период од годината.

Повисоко од просечното е и нивото на повеќето реки во земјава и има благо зголемување или намалување во споредба со вчера.

Би можело да ве интересира

Зголемено нивото на реките, езерата во рамки на просекот за јуни

Зголемен водостојот на Преспанското Езеро

Ана Ололовска

Зголемен водостојот на Охридско Езеро, Преспанско под апсолутниот минимум

Ана Ололовска

Зголемен водостојот на Охридското Езеро

Ана Ололовска

Намален водостојот на Охридското Езеро

Ана Ололовска

Нивото на водата во Охридското Езеро се стабилизира, за еден месец покачено за 23 сантиметри

Ана Ололовска