ezera

Македонија

Повторно намален водостојот на Охридското и Преспанското Езеро

А1он
Водостојот на Охридското и Преспанското Езеро денеска повторно е намален за по еден сантиметар. Ова, како што покажуваат мерењата направени од Управата за хидрометеоролошки работи
Македонија

Намален водостојот на Охридското и Преспанското Езеро

А1он
По еден сантиметар е намален водостојот на Охридското и Преспанското Езеро, додека нивото на Дојранското Езеро е исто како вчера, покажуваат последните мерења направени од
Македонија

Водата во Охридското езеро потопла од септемврискиот просек

А1он
Водата во Охридското езеро е потопла од просекот на септември. Денешните хидролошки мерења направени во 13:30 часот покажуваат дека температурата на водата во Охридското Езеро
Македонија

Водата во Охридското Езеро исправна за капење и рекреација

А1он
Последните анализи спроведени од Центарот за јавно здравје во Охрид покажуваат дека водата во Охридското Езеро е безбедна за капење, спорт и рекреација. Директорот на
Македонија

Дојранското Езеро 11 сантиметри под дозволениот максимален водостој

А1он
Нивото на Дојранското Езеро е 11 сантиметри под дозволениот максимален водостој, во рамки на просекот за јуни е кај Преспанското Езеро и Охридското Езеро, покажуваат