ezera

Македонија

Зголемено нивото на Дојранско и Преспанско езеро, намалено на Охридско

А1он
Нивото на Дојранското Езеро двојно е зголемено од просечните – 83 сантиметри за септември, на 179 сантиметри, покажува денешното хидролошко мерење. Според УХРМ, нивото на
Македонија

Зголемено нивото на Дојранско езеро, намалени на Охридско и Преспанско

А1он
Тројно е зголемено нивото на Дојранското Езеро од просечните – 83 сантиметри за септември, на 179 сантиметри, покажува денешното хидролошко мерење. Според УХРМ, нивоата на
Македонија

За поголема безбедност во езерото педалинките да не се изнајмуваат на малолетници

А1он
Педалинките да не влегуваат во обележаниот простор за капачи во езерото и да не се изнајмуваат на малолетници за да не дојде до несакани последици,
Македонија

Водата во Охридското Езеро добра, во Преспанското треба да се подобри

А1он
Квалитетот на водата на Охридското Езеро е на задоволително ниво. За Преспанското се преземаат мерки за подобрување на водата која треба ги постигне резултатите кои
Македонија

Извештај за категоризација на Преспанското, Охридското и Скадарското Езеро

А1он
Во Скопје денеска ќе бидат презентирани клучните наоди на Иницијалниот извештај за категоризација на Преспанското, Охридското и Скадарското Езеро, којшто е подготвен во согласност со Рамковната
Македонија

Од денеска ограничена пловидба на скутери и чамци по езерата

А1он
Од денеска почнува ограничувањето за пловидба на скутери и чамци по водите на природните езера во Македонија. Забраната за движење на скутери е до 31
Македонија

Ограничувања за скутерите и чамците на езерата во Македонија

А1он
Од 1 јули се ограничува пловидбата на чамци и скутери на Охридското, Преспанското и Дојранското Езеро. Целта е заштита на природната средина, подобрување на безбедноста