dojransko ezero

Македонија

Зголемени водостоите на Охридското и на Дојранското Езеро

А1он
Водостоите на Охридското и на Дојранското Езеро се повисоки за еден сантиметар во споредба со вчера, додека нивото на Преспанското Езеро е исто со вчерашното,
Македонија

Владата ја одржа 43-тата седница, донесени одлуки за Стратегијата за тутун и Дојранското Езеро

А1он
Владата на Република Северна Македонија на денешната 43 редовна седница ја разгледа и усвои Стратегијата за производство на тутун за период 2021-2027 година, со акционен
Македонија

Владата издвои 1,3 милиони евра за Дојранското и Преспанското Езеро

А1он
На денешната седница на Владата се донесени дополнителни одлуки за одобрување средства од Буџетот на Република Северна Македонија за 2021 година за решавање на проблемите
Македонија

Владата одобри 1.2 милиони евра за спас на Преспанското и Дојранското Езеро

А1он
Владата на денешната седница донесе Одлука за одобрување првични средства од Буџетот за 2020 година, наменети за решавање на проблемите со состојбата на Преспанското и
Македонија

Реализирани форуми за подигнување на јавната свест за долгорочен одржлив развој на Дојранското езеро

А1он
Форуми за подигнување на јавната свест за долгорочен одржлив развој на Дојранското Езеро реализираше ГАУС Институт – Фондација за нови технологии, иновации и трансфер на
Македонија

Кочубовски: Носете маска и држете дистанца на плажа, водата во езерата покажува загадување, но дозволена е за капење

Водата во Охридското, Преспанското и Дојранското Езеро е дозволена за капење, а на плажа се што треба посетителите да прават за бидат безбедни во однос
Македонија

Tемпературата на Дојранско езеро 30,8 степени, а на Охридско 26

А1он
За околу два степена е зголемена температурата на Охридското, Преспанското и Дојранското езеро попладнево во однос на утринава. Според последните мерења на УХМР во 13:30