dojransko ezero

Македонија

ДОМ: Со менување на Правилникот, Тодоров призна дека е загадено Дојранското езеро

А1он
ДОМ го смета за скандалозно менувањето на Правилникот за мерење на квалитетот на водите од страна на Министерството за здравство, како „решение“ на детектираниот проблем
Македонија

СДСМ: Тодоров со негирање на резултатите за Дојранското езеро, го доведува во опасност здравјето на граѓаните

А1он
Никола Тодоров денеска се обиде да ги негира резултатите за загаденоста на водата во Дојранското езеро објавени од Центрот за јавно здравје Велес. На овој
Македонија

И Тодоров го брани Дојранско езеро: Анализите на Државниот инспекторат се застарени

А1он
Водата во Дојранско Езеро е комплетно исправна за капење, не предизвикува опасност по здравјето на луѓето и нема потреба од никакви ограничувања, изјави денеска министерот