dom

Македонија

Европските Зелени со поддршка за ДОМ на изборите

А1он
ДОМ информира дека добива силна поддршка од Европските Зелени за претстојните парламентарните избори. -Во пресрет на изборите копретседателите на Европските Зелени, Евелин Хојтебрук и Томас
Македонија

ДОМ: Да продолжи отстранувањето на дивоградбите покрај Охридското Езеро

А1он
Зелената партија ДОМ ја поздравува решителната акција на Општина Охрид за отстранување на бесправните објекти на плажите за кои се истечени концесиите. „Секојдневно сме сведоци
Македонија

ДОМ: Обвинителството да ја преиспита одлуката за градоначалникот на Сарај

А1он
Од зелената партија ДОМ велат дека се „длабоко разочарани од одлуката на Јавното обвинителство да не ја прифати иницијативата на Антикорупциската комисија за испитување на
Македонија

ДОМ: Со Уредба на Владата ќе се отстрануваат дивоградбите на плажите во Охридскиот регион

А1он
Зелената партија ДОМ го поздравува донесувањето на Уредбата со законска сила за примена на Законот за градежно земјиште за време на вонредна состојба. Со примената
Македонија

ДОМ: Трајно да се реши случајот со рудникот Иловица

А1он
Зелената партија ДОМ смета дека поединци во институциите, преку несериозно постапување, дозволуваат да ескалира недовербата на граѓаните во решеноста за еднострано раскинување на Договорот за