dom

Македонија

ДОМ спроведе обука за алтернативни начини на изборна кампања

А1он
Зелената партија ДОМ, во соработка со Зелен Институт и холандската фондација Биро де Хилинг, организираше онлајн обука на тема „Приспособување кон алтернативен начин на партиска
Македонија

ДОМ: Законот за недискриминација – приоритет за новиот собраниски состав

А1он
Зелената партија ДОМ искажува длабоко разочарување поради укинувањето на Законот за спречување и заштита од дискриминација од страна на Уставниот суд. „Овој Закон пред една
Македонија

ДОМ: Одговорност за масовниот верски собир во Струга

А1он
Зелената партија ДОМ бара од Министерството за внатрешни работи и Основното јавно обвинителство да спроведат итна истрага за денешниот масовен верски собир во Струга. „Во
Македонија

ДОМ: Поддршка за одлуките на Владата за зачувување на природното и културното наследство

А1он
Зелената партија ДОМ ја поздравува одлуката на Владата за координирани инспекциски надзори врз градбите во крајбрежјето на општините Охрид и Струга, вонредна ревизија на легализацијата
Македонија

ДОМ: Македонскиот јазик е историски факт и сегашна реалност

А1он
Условувањето на евроинтеграциските процеси на Р.С. Македонија со именување на македонскиот јазик како официјален јазик на Р.С. Македонија и откажување на Македонија од македонското малцинство
Македонија

Функционерите од ДОМ ќе ја донираат разликата во платата во Солидарниот фонд

А1он
Функционерите од зелената партија ДОМ, ќе ја донираат разликата од платата над минималната во Солидарниот фонд за борба против коронавирусот. Од ДОМ информираат дека од
Македонија

ДОМ: Задржувањето на сите вработени, да остане услов за субвенционирана минимална плата

А1он
Зелената партија ДОМ апелира до Министерството за финансии да ја преиспита измената на условот за користење на мерката субвенционирана минимална плата од 14.500 по вработен.