dojransko ezero

Македонија

Кочубовски: Носете маска и држете дистанца на плажа, водата во езерата покажува загадување, но дозволена е за капење

Водата во Охридското, Преспанското и Дојранското Езеро е дозволена за капење, а на плажа се што треба посетителите да прават за бидат безбедни во однос
Македонија

Tемпературата на Дојранско езеро 30,8 степени, а на Охридско 26

А1он
За околу два степена е зголемена температурата на Охридското, Преспанското и Дојранското езеро попладнево во однос на утринава. Според последните мерења на УХМР во 13:30
Македонија

Зголемен водостојот на Преспанското и на Дојранското Езеро

А1он
Водостојот на Охридското Езеро е идентичен со просечниот за декември, додека кај Дојранското и Преспанското е повисок од вообичаениот за овој месец, покажуваат последните податоци
Македонија

Потребно е итно чистење на Дојранското Езеро

А1он
Државниот секретар од Министерството за животна средина и просторно планирање, Ана Петровска, одржа работна средба со градоначалникот на општина Дојран, Анго Ангов. Од прес-службата на
Македонија

Дојранското Езеро на највисоко ниво во последните 60 години

А1он
Водата во Дојранското Езеро го достигна највисокото ниво во последните 60 години, изјави наблудувачот на водостојот на езерото, Злате Талески. Според него, во последните денови
Македонија

Нивото на Дојранското Езеро тројно повисоко од ноемврискиот просек

А1он
Повеќе од тројно е зголемено нивото на Дојранското Езеро. Денешните хидролошки мерења на УХРМ покажуваат дека нивото на езерото е 184 сантиметри што е далеку