Зголемен водостојот на Преспанското и на Дојранското Езеро

Од:

Водостојот на Охридското Езеро е идентичен со просечниот за декември, додека кај Дојранското и Преспанското е повисок од вообичаениот за овој месец, покажуваат последните податоци од мерењата што ги направи Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Водостоите, пак, на најголем дел од реките во земјава се во рамките на просекот за декември. Исклучок се Треска на мерното место кај Македонски Брод каде нивото е за четири пати помало од вообичаеното, Сатеска кај Ботун со повеќе од трипати понизок водостој од просечниот и Крива Река кај Крива Паланка со речиси двојно пониско ниво.

Би можело да ве интересира

Привремено прекината потрагата по момчето кое исчезна во водите на Преспанско Езеро, ќе продолжи изутрина

А1он

Почна да се уредува Дојранското крајбрежје кај Николич

Ана Ололовска

Кочубовски: Носете маска и држете дистанца на плажа, водата во езерата покажува загадување, но дозволена е за капење

Пребројување на пеликаните од Преспанско Езеро по повод Меѓународниот ден на биолошката разновидност

Ана Ололовска

Експерти ќе го испитуваат драстичното намалување на водостојот на Преспанското Езеро

А1он

Нивото на водата на Преспанско Езеро е намалено за 313 сантиметри

Предраг Петровиќ