distanca

Свет

Бројот на новозаразени расте поради промената на должината на дистанцата, смета СЗО

А1он
Повторниот раст на бројот на нови случаи на коронавирус регистриран од страна на некои европски земји во последните неколку недели е предизвикан од промените во
Македонија

Кочубовски: Носете маска и држете дистанца на плажа, водата во езерата покажува загадување, но дозволена е за капење

Водата во Охридското, Преспанското и Дојранското Езеро е дозволена за капење, а на плажа се што треба посетителите да прават за бидат безбедни во однос