zagadena voda

Македонија

Обилните дождови ја заматија струшката вода, издадена препорака да не се пие

А1он
Водата од градскиот водовод во Струга е заматена на две мерни места поради врнежите од дожд и не се препорачува за пиење. Центарот за јавно
Македонија

Кочубовски: Носете маска и држете дистанца на плажа, водата во езерата покажува загадување, но дозволена е за капење

Водата во Охридското, Преспанското и Дојранското Езеро е дозволена за капење, а на плажа се што треба посетителите да прават за бидат безбедни во однос
Македонија

Министерот Ивановски во посета на националната точка за размена на интернет

А1он
Министерот за информатичко општество и администрација Иво Ивановски и директорот на Македонската академска истражувачка мрежа (МАРнет) Сашо Димитријоски денеска ќе ја посетат систем-салата на националната