institut za javno zdravje

Македонија

Регионот се бори со голема кашлица, во земјава веќе има седум случаи

Комисијата за заразни болести ќе се состане следната среда, на 7 февруари. На состанокот, како што изјави портпаролот на Комисијата Злате Мехмедовиќ, ќе се  разгледа
Македонија

Во Берово, Гостивар и во Тетово да не се излегува од дома, воздухот е екстремно лош – препораки од Институтот за јавно здравје

А1он
Воздухот во Берово, Гостивар и во Тетово е квалфикуван како екстремно лош поради зголемени концентрации на ПM 2,5-честички. Како многу лош се квалификува во Струмица,
Македонија

Најмладиот пациент од коронавирус кај нас е двегодишно дете, најстариот има 91 година

Мери Јордановска
Според податоците објавени на веб-страницата на Институтот за јавно здравје, најмладиот пациент во Македонија заболен од коронавирус е двегодишно дете, а најстариот пациент има 91
Македонија

ИЈЗ: Регистрирани 1.252 заболени од грип, два смртни случаи за три дена

А1он
Во текот на изминатата недела, регистрирани се 1.252 заболени од грип, што е речиси двојно зголемување споредено со неделата пред неа кога беа регистрирани 643
Економија

АНАЛИЗА: Како се исплаќале плати и надоместоци – ревизија во Институтот за јавно здравје!

А1он
Недоследности со исплата на плати и субјективна исплата на прекувремени работни часови, пропусти во системот на внатрешна контрола, едно лице на повеќе рабтни места, ова
Македонија

Кочубовски: Институтот за јавно здравје е подготвен и има акциски план за одговор при кризни и итни состојби

А1он
Михаил Кочубовски, раководител на Сектор за здравствена екологија во Институтот за јавно здравје кажа дека Институтот е подготвен и дека има акциски план за одговор