vodostoi

Македонија

Дождот и снегот ги зголемија водостоите на реките, највисоко нивото во источните и јужните делови

А1он
Врнежите од дожд и снег кои паѓаат изминатите десетина дена, а особено во последните 48 часа, ги зголемија водостоите на водотеците и суводолиците во земјава.
Македонија

Зголемени водостоите на Охридското и на Дојранското Езеро

А1он
Водостоите на Охридското и на Дојранското Езеро се повисоки за еден сантиметар во споредба со вчера, додека нивото на Преспанското Езеро е исто со вчерашното,
Македонија

Намалено нивото на реките, езерата во рамки на просекот

А1он
Водостоите на реките во Македонија се под просекот за месец јануари. Според мерењата на Управата за хидрометеоролошки работи, потпросечни се нивоата на Вардар кај Скопје,