ezera

Македонија

Намален водостојот на Преспанското Езеро

А1он
За еден сантиметар е намален водостојот на Преспанското Езеро,а нивоата на останатите две природни езера во земјава се исти како вчера. Со тоа, според последните
Македонија

Зголемен водостојот на езерата и реките, се очекува да расте и утре

А1он
Водостоите на две од природните езера и на речиси сите реки во земјава се зголемени во споредба со вчера, покажуваат резултатите од последните мерења направени
Македонија

Драстично намалени водостоите на повеќето реки, Преспанско 11 сантиметри под апсолутниот минимум

А1он
Водостоите на повеќето реки во земјава се под просекот за септември, покажуваат денешните хидролошки мерења. Некои се преполовени, а подрастични намалувања бележат Сатеска кај Ботун,