Зголемен водостојот на Вардар кај Јегуновце

Од:

За 39 сантиметри денеска е повисок водостојот на Вардар кај Јегуновце во однос на вчерашните мерења, а за 22 сантиметри во споредба со јунскиот просек.

Според денешните мерења на Управата за хидрометеоролошки работи, повисок водостој е забележан и Пчиња за 23 сантиметри, но во однос на вчера има извесно намалување за два сантиметри.

Кај езерата нема некои поголеми отстапувања во однос на вчерашниот ден.

Би можело да ве интересира

Нивото на Вардар во Скопје, Велес и во Демир Капија уште е високо

Катерина Ѓуровски

ВИДЕО: Нивото на Вардар кај Јегуновце, Велес и Демир Капија трипати повисоко од просекот

Катерина Ѓуровски

Се излеа Вардар кај Раотинце, поплавени куќи

Катерина Ѓуровски

Пронајдено е телото на жената што се фрли во Вардар

Се трага по лице кое се фрлило од мостот „Близнак“ во Скопје

Горан Наумовски

И хеликоптер вклучен во потрагата по возачот на автомобилот кој вчера беше извлечен од Вардар