trajan dimkovski

Македонија

(ВИДЕО) Димковски: Со СДСМ има повеќе за сите, нови 20 милиони евра поддршка за земјоделците и авансна исплата на субвенциите

А1он
СДСМ е партнер на земјоделците и обезбедува повеќе за сите земјоделци. Владата предводена од СДСМ обезбеди нови 20 милиони евра дополнителна поддршка за македонските земјоделци
Економија

Димковски: Започна ИПАРД 3 програмата, 97 милиони евра од ЕУ за модернизација на македонското земјоделство

А1он
Ние сме прва земја во регионот којашто започнува со ИПАРД 3 програмата. Имаме неповратни 97 милиони евра од ЕУ, пари за модернизација и дополнителен развој
Македонија

Спасовски: Проектот за наводнување на јужната долина на Вардар значаен за развој на земјоделството

А1он
Премиерот Оливер Спасовски и министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски направија увид во градежните работи на втората фаза од проектот за наводнување на
Македонија

Димковски: Пандемијата ги покачи откупните цени на оризот

А1он
Вонредната состојба во државата, и воопшто пандемијата со коронавирусот на светско ниво, поволно се одразуваат врз оризопроизводството, односно врз откупните цени. Ова е генералната оценка
Македонија

Димковски потврди дека концесионерот на Охридското езеро ловел со мрежи и ги кршел законите

Ненавремена и нецелосна физичка заштита на рибата во езерото, како што е предвидено со договорот, е само една од низата причини за раскинување на договорот