ministerstvo za zemjodelstvo

Македонија

Остануваат уште две недели за промена на податоци во Единствениот регистар на земјоделски стопанства

А1он
Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги потсетува сите земјоделци кои имаат потреба да извршат промена на податоци во Единствениот регистар на земјоделски стопанства (ЕРЗС)
Економија

МЗШВ: Со интервентна мерка ќе се покријат загубите на производителите на зелка

А1он
Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, информира дека континуирано го следи откупот на зелката и е во постојана комуникација со земјоделците и откупувачите на зелка.
Економија

Договорена откупната цена на зелката до 20 април од минимум 15 денари за килограм

А1он
Откупната цена на зелката до 20 април ќе биде минимум 15 денари за килограм, ова денеска беше договорено на состонакот на министерот за земјоделство, шумарство
Економија

Апликација „Понуда-Побарувачка“ за тргување со земјоделски производи преку вебот на МЗШВ

А1он
На интернет страницата на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) од денеска е поставен банер за полесен пристап на земјоделците до новатa апликација „Понуда-Побарувачка“
Македонија

Димковски потврди дека концесионерот на Охридското езеро ловел со мрежи и ги кршел законите

Ненавремена и нецелосна физичка заштита на рибата во езерото, како што е предвидено со договорот, е само една од низата причини за раскинување на договорот
Македонија

УПОЗ: Мобинг е однесувањето на дополнителниот заменик-министер Трипуновски

А1он
Претседателот на Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженија на граѓани (УПОЗ), Пеце Грујовски го оквалификува однесувањето на дополнителниот заменик-министер во Министерството за
Македонија

Димковски: МЗШВ не може директно да влијае на преговорите меѓу лозарите и винариите

А1он
Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) не може директно да се вклучи и да влијае во преговорите меѓу лозарите и винариите, единствено може да
Магазин

Болеста монилија мора да се лекува, не да се ставa под тепих

А1он
Кафеавото гниење на плодовите кај коскестото овошје е болест што е буквално присутна во секој овоштарник во Република Македонија, а минатата година таа беше причината
Македонија

(ВИДЕО) Николовски: Започнуваме кампања за избор на нови 12 локации за консолидација на земјоделското земјиште

А1он
Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски денеска во Куманово присутвуваше на регионалната работилница за подигнување на свеста за консолидација на земјоделското земјиште. Согласно
Македонија

(ВИДЕО) Николовски: Креираме развојни политики за млекопроизводството

А1он
Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски денеска ја проследи презентацијата на документот за јавни политики во секторот на млекопроизводството, изработена од УСАИД и