Македонија

Фирми дале 11 милиони евра гаранција за Мијалков да излезе од Шутка, институциите незаинтересирани чии се парите

Гаранцијата од близу 11 милиони евра за ексдиректорот на УБК, Сашо Мијалков, да се брани од слобода ја дале правни лица, велат за „А1он“ од
Истражувања Македонија

Партиите го изиграа ДИК, се рекламирале и на портали кои не бараат пари од државата за рекламите

Политичките партии се рекламирале и на портали кои не доставиле фактури до Државната изборна комисија за да добијат државни пари, покрај оние кои веќе имаат
Македонија

Обвинителството и полицијата ги претресуваат фирмите со портали на кои се рекламираше ВМРО-ДПМНЕ

Еден ден по објавата на „А1он“ дека дел од државните пари за изборно рекламирање завршиле кај портали кои сега не објавуваат вести, немаат импресуми и
Истражувања Македонија

Кај портали со голи задници и партиски послушници заврши дел од државните пари за рекламирање на партиите

Меѓу медиумите што добија државни пари за рекламирање во изборната кампања има и такви што, по изборите, не објавуваат вести, има портали на кои излегуваат
Македонија

Димковски потврди дека концесионерот на Охридското езеро ловел со мрежи и ги кршел законите

Ненавремена и нецелосна физичка заштита на рибата во езерото, како што е предвидено со договорот, е само една од низата причини за раскинување на договорот
Македонија

По низа скандали и кражба на риба, државата ја одзема концесијата за Охридското Езеро

Државата му ја одзеде концесијата за Охридското Езеро на Милорад Чавкоски, управител на фирмата „Летница – Белвица“, дознава „А1он“. За причините на ваквата одлука, во
Македонија

Ќерката на пратеничката Александрова шест месеци прима плата од Фондот за иновации иако мајка ѝ рече дека била волонтер

Сара Александрова шест месеци прима плата од Фондот за иновации иако мајка ѝ, пратеничката Емилија Александрова, тврди дека ќерка и нема никаков договор со оваа
Македонија

Охрид тужи четири фирми оти на диво користеле плажи

Општина Охрид понела тужби против четири правни лица што без концесија узурпирале плажи за поставување шанкови и друга опрема. Станува збор за фирми кои, по
Македонија

Вработените што треба да го штитат охридскиот крап, фатени како го крадат со мрежа

Двајца рибари, вработени кај концесионерот на Охридското Езеро, рано утрово биле фатени во бесправен лов, дознава „А1он“. Ловеле охридски крап со мрежа во зона забранета
Истражувања Македонија

Охридски дубари: Жалба за концесијата на Охридско Езеро одбиена како неплатена, иако има докази дека е платена

Државната комисија за жалби по јавни набавки ги одбила жалбите за доделување на концесијата на Охридско езеро кои укажуваа на недоследности и низа пропусти во