finansiranje

Македонија

Граѓаните преку Буџетот донираат во секоја партија без разлика за која гласаат: Ревизорите ги објавија приходите и расходите на 42 партии

Орце Костов
Граѓаните индиректно преку Буџетот се најголеми финансиери на партите според последните извештаи на Државниот завод за ревизија кој ги објави приходите и расходите на 42
Македонија

Владата ги усвои Предлог-измените на Законот за финансирање на општините

А1он
Владата денеска на седница го утврди текстот на Предлог-измените и дополнувањата на Законот за финансирање на единиците на локалната самоуправа. Со измените, како што информираат
Истражувања Македонија

Партиите го изиграа ДИК, се рекламирале и на портали кои не бараат пари од државата за рекламите

Политичките партии се рекламирале и на портали кои не доставиле фактури до Државната изборна комисија за да добијат државни пари, покрај оние кои веќе имаат
Македонија

По предлог на Министерството за правда, партиите ќе добијат четири милиони евра помалку за 2020 година

А1он
На вечерашната седница на Владата, на предлог на Министерството за правда се донесе Уредба со законска сила за финансирање на политичките партии во 2020 година.
Македонија

Обезбедени 289 милиони денари за финансирање на 44 проекти во програмата за рамноправен регионален развој

А1он
Советот за рамномерен регионален развој на денешната седница го утврди предлогот за финансирање нови 44 проекти во осумте плански региони, што ќе и биде доставен