regionalen razvoj

Македонија

Обезбедени 289 милиони денари за финансирање на 44 проекти во програмата за рамноправен регионален развој

А1он
Советот за рамномерен регионален развој на денешната седница го утврди предлогот за финансирање нови 44 проекти во осумте плански региони, што ќе и биде доставен
Економија

Петти состанок за прекуграничниот регион „Пчиња-Крајиште“

А1он
Постојаната работна група за регионален рурален развој (СВГ) денеска во Ранковце ќе го одржи Петтиот редовен состанок со заинтересирани страни за прекуграничниот регион „Пчиња-Крајиште”, која
Економија

Tри милиони евра за рамномерен регионален развој во 2017 година

А1он
Tри милиони евра за вкупно 60 проекти предвидува годинашната Програма за рамномерен регионален развој. Како што одлучи денеска на седница Советот за рамномерен регионален развој,
Македонија

Презентација на проектот „Алијанса за регионален развој“

А1он
Организациите Форум – Центар за стратешки истражувања и документација од Скопје и Младински иницијативи за дијалог и соработка од Битола, денеска во Струга ќе одржат