parno

Македонија

Владата ја прифати пресудата на Стразбур што ја добија исклучените од парно

А1он
Владата на денешната седница ја разгледа и ја усвои Информацијата за можноста за упатување жалба на предметот Стрезовски против Северна Македонија и седум други, и
Економија

Бислимоски: Ја поздравувам иницијативата на ГЕС да започнат со снабдување со топлинска енергија во Скопје Север и Автокоманда

А1он
Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) Марко Бислимоски ја поздравува иницијативата на Градски енергетски системи (ГЕС) да започнат со снабдување со топлинска енергија во
Економија

Намалена цената за приклучок на парно за новите објекти од 3.180 денари на 2.000

А1он
Цената за приклучок на парно греење е намалена за 37 проценти, односно од 3.180 денари на 2.000 денари по инсталиран киловат, соопшти денеска претседателот на
Економија

Бислимовски: Граѓаните погодени од корона кризата сметките за март, април и мај ќе ги плаќаат на рати без камата

А1он
Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика, Марко Бислимовски најави дека граѓаните кои се погодени од корона кризата, односно земаат минимални плати, сметките за март, април
Економија

РКЕ: Граѓаните да не се исклучуваат поради неплатени сметки додека трае вонредната состојба

А1он
Останува во сила препораката што пред две недели ја упативме до компаниите вршители на енергетски дејности, како и до јавните претпријатија што се даватели на
Економија

За исклучување од парно греење ќе биде потребна писмена согласност од мнозинството станари

А1он
Со новиот Закон за енергетска ефикасност, кој беше изгласан на крај на мандатот на пратеничкиот состав, се дефинираат појасни критериуми за исклучување од парното греење.
Македонија

Граѓаните ќе може да се исклучат од системот за парно, ако докажат дека ќе се греат поефикасно

А1он
Секој граѓанин приклучен на парно греење ќе има можност да се исклучи само доколку системот што ќе го користи во иднина е енергетски ефикасен. Ова