regulatorna komisija

Економија

Оваа година издадени нови лиценци за потребата на електрична енергија

А1он
Регулаторната комисија за енергетика, водни услуги и управување со комунален отпад (РКЕ) информира дека од јануари 2022 година заклучно со 30 септември 2023 година, издаде
Економија

РКЕ за 18 месеци издала лиценци на 545 централи со вкупна моќност од 270 MW

А1он
Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ)  од јануари минатата година до 30 јуни годинава издадала лиценци на 545 централи за производство на електрична
Економија

Дизелот поскапува за три денари, бензинот за 2,5

А1он
Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија донесе Одлука со која се врши зголемување на малопродажните цени на нафтените деривати во
Економија

Мазутот поевтинува за 1,3 денари

А1он
Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија донесе Одлука со која се врши намалување на малопродажните цени на нафтените деривати во
Економија

Се прават анализи за при ценовен шок на нафтените деривати, да помогне Владата

Регулаторна се уште ги нема објавено новите цени на нафтените деривати. Според цените на струјата и гасот, познавачи на проблематиката велат дека порастот на цените
Економија

Цената на топлинската енергија утврдена согласно берзанските цени на природниот гас, сметките ќе останат исти

А1он
Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) донесе одлуки со кои ја утврди цена на топлинската енергија согласно актуелните берзански цени на природниот гас.
Македонија

Регулаторна комисија: Компаниите да се воздржат од исклучување на граѓаните од системите за снабдување со електрична, топлинска енергија и вода

А1он
Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги им препорача на компаниите кои што се вршители на енергетски дејности, како и на јавните претпријатија што се
Економија

До јули идната година ќе се применува актуелната методологија за цената на нафтените деривати

А1он
Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) до јули 2019 година ќе ја применува методологијата за одредување на малопродажната цена на нафтените деривати која е составен дел
Економија

Нови правила за набавка на електрична енергија за покривање на загубите во дистрибутивниот систем

А1он
Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) на денешната подготвителна седница ги разгледа правилата за набавка на електрична енергија за покривање на загубите во дистрибутивниот систем во