parno

Економија

Граѓани од населба Автокоманда повторно на протест, незадоволни се од новиот снабдувач со топлинска енергија

А1он
Граѓани од населбата Автокоманда денеска повторно излегоа на улица за да изразат незадоволство од новиот начин на снадбување со топлинска енергија. Негодуваат дека не биле
Економија

ЕСМ: Греењето во Скопје ќе биде исто за сите потрошувачи , од 6 до 22 часот

А1он
АД ЕСМ ја известува јавноста дека спроведе промени во системот на греење на град Скопје во правец на стандардизирање и воедначување на греењето, односно исти
Видео Македонија СКЕН

Видео: Млаки радијатори, се штеди ли на греење, ќе поскапи ли парното?

Анита Петровска Рајковиќ
Обезбедено е греење до крајот на месецот, а деновиве ќе се знае од кого и по која цена ќе се набавуваат енергенти за периодот од
Економија

ЕСМ Снабдување со топлина: Добивање на фактурата на меил е најсигурен и најеколошки начин на достава на сметките

А1он
ЕСМ Снабдување со топлина апелира сите потрошувачи кои ја добиваат фактурата во хартиена форма да ја искористат можноста за добивање на е-фактура затоа што е
Економија

ЕСМ: Во тек е изработка на фактурите за топлинска енергија за октомври

А1он
ЕСМ соопшти дека во тек е изработка на фактурите за топлинска енергија за месец октомври. Изработката на фактурите вклучуваше и постапка за преземање на податоците
Економија

Скопје Север исклучен од системот за гас по забраната од Град Скопје да користи мазут

А1он
Друштвото Скопје Север АД информираше дека денес се исклучени од системот за пренос на природен гас. „Согласно договорот со нашиот снабдувач со природен гас Пром-Гас,
Економија

ЕСМ: АД Скопје Север одби да го потпише договорот, тие се одговорни за прекин на греењето во Чаир и Бутел

А1он
АД ЕСМ нема правен основ да му дава директни субвенции на АД Скопје Север, но може да помогне само преку договор за деловно техничка соработка
Економија

Ќе доцнат сметките за парно

А1он
ЕСМ Снабдување со топлина соопшти дека интензивно работи на подготовка на сметките-фактурите за топлинска енергија за месец октомври. Потрошувачите ќе ги добијат фактурите во следниот
Економија

Договорот за парно греење поставен на веб-страната на ЕСМ, компанијата најави и праќање на договорот на домашна адреса

А1он
Договорот за парно греење поставен на веб-страната на ЕСМ, компанијата најави и праќање на договорот на домашна адреса Помошник-директорот за топлинска енергија во АД ЕСМ,