regulatorna komisija za energetika

Економија

РКЕ: Потрошувачите кои се приклучени на БЕГ да продолжат редовно да си ги подмируваат месечните фактури за испорачаната топлинска енергија.

А1он
Постојниот вршител на енергетска дејност којшто побарал престанување или на кого му е одземена лиценцата, согласно Законот за енергетика е должен да ја обезбедува јавната
Економија

Од полноќ дизелот поскап за 10, бензинот за 5 и пол денари

А1он
Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги ја информира јавноста дека во изминатиот седумдневен период референтните цени на сите нафтени деривати на светските берзи бележат
Македонија

Стојаноски: Регулаторната комисија за енергетика комотно може да го смени своето име во Комисија за поскапувања.

А1он
Денес во Собранието на Република Македонија ќе се разгледува финансискиот план на Регулаторната комисија за енергетика. Оваа Комисија треба да е независно тело кое ќе
Македонија

Пониски сметки за граѓаните кои имале послабо греење или студени радијатори порачуваат од Регулаторна

А1он
Регулаторната комисија бара да се прошири надлежноста на државниот инспекторат за техничка инспекција и освен комисија од снабдувачот што го контролира квалитетот на испораката на
Економија

Регулаторната комисија за енергетика утре на главна седница ќе донесе конечна одлука за цената на струјата

А1он
Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) утре на главна седница ќе донесе конечна одлука за цената на електрична енергија, што ќе биде во
Економија

Бислимовски: Сите процеси и чекори насочени кон сигурна и стабилна испорака на електрична енергија

А1он
Домашното производство на електрична енергија по први јануари, како и статусот и темпото за ангажирање на сите енергетски капацитети кои се на располагање во државава
Економија

Бислимоски: Четврта година по ред Секретаријатот на Енергетската заедница ја прогласува РКЕ за број еден регулатор

А1он
Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) четврта година по ред е оценета како број еден регулатор од страна на Секретаријатот на Енергетската заедница.
Економија

РКЕ им ги одзеде лиценците на две компании за трговија со мазут и еуродизел

А1он
Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) ги одзеде лиценците на трговците на големо: ПЕРТИНАКС ДООЕЛ Скопје во делот на вршење на енергетската дејност
Економија

Нов оптимизиран режим на испорака на топлинска енергија во Скопје

А1он
Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) го одобри дополнувањето на Мрежните правила за дистрибуција на топлинска енергија за греење на Балкан енерџи ДООЕЛ
Македонија

Ќе продолжиме да ги водиме постапките врз основа на аргументите, а не на физичка сила велат од РКЕ по нападот над Бислимовски

А1он
Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги Марко Бислимоски е добар, колку и да е тоа соодветен збор по инцидентит кој се случи