most belasica

Економија

Парно во Скопје ќе има од недела иако цевководот под мостот „Беласица“ ќе биде пуштен во декември

Орце Костов
Новиот цевковод за топлинската енергија кој минува под мостот „Беласица“ ќе биде пуштен во употреба помеѓу крајот на ноември и почетокот на декември, но тоа
Македонија

Цевководот на „Беласица“ ќе биде саниран, скопјани ќе имаат парно навреме уверува ЕСМ

А1он
АД ЕСМ почнува со подготвителни активности за санација на цевководот на мостот „Беласица“ во Скопје и уверува дека цевководот ќе биде целосно функционален и ќе
Македонија

Арсовска: Мостот „Беласица“ е безбеден, треба санација од страна на ЕСМ во долниот дел

А1он
Мостот „Беласица“ е безбеден и тоа постои како податок според вештачењето. Но, за да се пушти во целост, треба санација во долниот дел. ЕСМ ја
Македонија

Марковски: Во овој момент не може да се оцени дали мостот „Беласица“ во Скопје е безбеден за употреба или не

А1он
Деканот на Градежниот факултет во Скопје Горан Марковски вели дека во овој момент не може да се оцени дали мостот Беласица во Скопје е безбеден
Економија

ЕСМ за неколку дена ќе почне да го подготвува „Беласица“ за новиот топловод, се чека дозвола од Град Скопје

Орце Костов
До почетокот на грејната сезона останаа уште 19 дена, а цевководот под мостот „Беласица“ кој беше опожарен во мај месец годинава, се уште не е
Македонија

Бектеши: ЕСМ е подготвено веднаш да го санира мостот „Беласица“ во делот на топловодот

А1он
Граѓаните на Скопје ќе имаат топлинска енергија од 15 октомври до крајот на грејната сезона, а ЕСМ е подготвено да интервенира на мостот „Беласица“ во
Македонија

Опожарувањето на „Беласица“не е причина за одложување на стартот на следната грејна сезона тврди ЕСМ

А1он
АД ЕСМ соопшти дека е подготвен, по добиена дозвола од Градот Скопје, да ги постави новите топловодни цевки на мостот „Беласица“ и ќе вложи максимални
Македонија

Мостот Беласица се отвора за сообраќај за лесни возила

А1он
Согласно експертскиот извештај за состојбата на мостот на бул.Беласица, утврдено е дека истиот нема структурни оштетувања кои ја нарушуваат безбедноста на мостот. Од извештајот констатирано