Опожарувањето на „Беласица“не е причина за одложување на стартот на следната грејна сезона тврди ЕСМ

Од:

АД ЕСМ соопшти дека е подготвен, по добиена дозвола од Градот Скопје, да ги постави новите топловодни цевки на мостот „Беласица“ и ќе вложи максимални напори нивната монтажа да се заврши во најкраток можен рок.

Од АД ЕСМ потенцираат дека опожарувањето на мостот не е причина за одложување на стартот на следната грејна сезона, која почнува во октомври 2023, и сите потрошувачи ќе имаат сигурна и непрекината испорака на топлинска енергија.

-ЕСМ во изминатиот период во целост го заврши отстранувањето на опожарениот топловод на мостот „Беласица“ како и сите подготвителни активности за поставување на нови топловодни цевки кои се веќе пренеси на локацијата, посочуваат во соопштението.

Инаку, мостот „Беласица“ од саботата, 2 септември, е отворен за сообраќај само за лесни возила во двете крајни коловозни ленти. Од ЕСМ велат дека двете средишни коловозни ленти ќе бидат отворени во моментот кога ќе завршат градежните работи.

Мостот „Беласица“ беше затворен за сообраќај четири месеци откако на 12 мај избувна пожар.

Би можело да ве интересира

Мостот „Беласица” утре ќе биде затворен за сообраќај поради градежни активности

ЕСМ почна да го санира цеквоводот на мостот „Беласица“

Парно во Скопје ќе има од недела иако цевководот под мостот „Беласица“ ќе биде пуштен во декември

Орце Костов

Цевководот на „Беласица“ ќе биде саниран, скопјани ќе имаат парно навреме уверува ЕСМ

Арсовска: Мостот „Беласица“ е безбеден, треба санација од страна на ЕСМ во долниот дел

Горан Наумовски

Марковски: Во овој момент не може да се оцени дали мостот „Беласица“ во Скопје е безбеден за употреба или не