koridor 10 d

Економија

Брзо се оттуѓува приватниот имот за „Бехтел и Енка“: 58 отсто од земјиштето е експроприрано

Орце Костов
До крајот на октомври на 58% од земјиштето на кое ќе минува трасата на коридорите 8 и 10Д била завршена експропријацијата, а остануваат уште 42%,
Македонија

На распит во Обвинителство сите инволвирани во изборот на надзорот за автопатите на „Бехтел и Енка“

Орце Костов
Сите инволвирани лица во процесот на избор на компанијата „ИРД инженеринг“ која ќе го врши надзорот на изградбата на автопатите од страна на „Бехтел и
Економија

Геодетска комора: Предлог-законот за геодетска дејност е спротивен на eвропските пракси и е погубен за секторот

А1он
Претседателот на Комората на геодети Никола Рибароски одржа работен состанок со претседателката на Комората на овластени архитекти и овластени инженери Кристинка Радевски, професорите од Градежниот
Uncategorized

Собранието расправа за измени на Законот за работни односи поврзани со изградбата на коридорите

А1он
Собранието денеска на продолжение на 115. седница ја почна расправата за Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за работни односи, по скратена постапка, во
Економија

Влада: Се подготвува изградбата на модерниот автопат Прилеп – Битола, следните денови ќе се вршат геомеханичките истражувања

А1он
Владата соопшти дека следните денови ќе се вршат геомеханичките истражувања на теренот за подготовка на изградбата на автопатот од коридорот 10 д, кој ќе ги
Економија

Пратениците ја усвоија потребата по скратена постапка да се донесат неколку закони поврзани со изградбата на коридорите 8 и 10д

А1он
Пратениците на денешната 115. седница ја изгласаа потребата по скратена постапка да се донесат неколку закони поврзани со изградбата на коридорите 8 и 10д. Пратениците
Македонија

Имаме политичка оправданост да ставиме европско знаменце на законите поврзани со изградбата на коридорите, вели Маричиќ

А1он
Од политички аспект имаме основа да ставиме европско знаменце на петте закони поврзани со изградбата на коридорите 8 и 10д за да успееме да ги
Македонија

Делегација на ЕК: Означувањето на закони со европско знаме да се ограничи и да се употребува само кога е оправдано

А1он
За Делегацијата на Европската Унија во земјава, означувањето на законите поврзани со коридорите 8 и 10д со европско знаменце не е во согласност со стандардите
Економија

МТСП: Секој работник на Коридорите 8 и 10д ќе потпише изјава дали сака да работи прекувремено

А1он
Прекувремената работа не значи 60 часа неделно, но и не значи дека во текот на целата година ќе има прекувремена работа, тоа ќе зависи од