javen tender

Македонија

Општини за еднодневен престој на куче во прифатилиште плаќале за 244 отсто повеќе од просечната цена

Орце Костов
Секој трет договор за јавна набавка е склучен во постапка во која учествувала само една фирма и со вакво отсуство на конкуренција, склучени се договори
Економија

Енергетска заедница: Нашата земја е прва членка која спроведе конкурентен јавен тендер за избор на универзален снабдувач со електрична енергија

А1он
Енергетската заедница нотираше дека нашата земја е прва членка на Енергетската заедница, која спровела конкурентна тендерска постапка за избор на универзален снабдувач со електрична енергија.