grad

Македонија

Промоција на нови 79 двокатни автобуси

А1он
Нoви 79 двокатни автобуси за градскиот сообраќај и за панорамско разгледување ќе бидат промовирани денеска во Скопје. На промоцијата на автобусите, како што е најавено, ќе присуствуваат министерот за транспорт и
Македонија

Без греење само потрошувачите од населбата Тафталиџе 2

А1он
Во поголемиот дел од населбите кои останаа без греење поради исклучувањето од работа на топланата Запад греењето е повторно вклучено. Без греење остануваат само корисниците
Македонија

ФОТО: Јани Макрадули и Љупчо Васовски во посета на семејства во Драчево

А1он
Кандидатите за градоначалници на Град Скопје, Јани Макрадули и кандидатот на Кисела Вода Љупчо Васовски вчера беа на посети на семејства во Драчево. На првата
Македонија

(ФОТО) Макрадули: Скопските општини не се како во рекламите на власта

А1он
„Скопските општини воопшто не наликуваат на Скопје од рекламните спотови на власта. Од ова место, покажуваме дека Скопје не е само Центар. Додека актуелната градска
Македонија

(ВИДЕО) Макрадули: Имам визија која ја избира иднината без дебати за минатото

А1он
„Јас имам визија, јас имам проекти Скопје во 2017. да биде дел од европските 10 паметни (smart) градови. – Вклучете се во заедничката визија каде идејата