grad

Македонија

„Златна плакета на претприемништвото“ за Стевчо Јакимовски

А1он
Унијата на занаетчии и претприемачи од Јужна Србија, во Стопанската комора на Ниш, му додели златна плакета на градоначалникот на општина Карпош, Стевче Јакимовски. Наградите
Македонија

Уништување пиратерија на Дрисла

А1он
Координативното тело за интелектуална сопственост денеска, на Денот на пиратеријата, на депонијата „Дрисла“ ќе спроведе јавно уништување на одземени производи со кои се повредени правата
Македонија

Прогласени најдобрите ресторани и гостилници во Скопје

А1он
Рестораните „Гурмет“, „Национал“ и „Аванти“, како и гостилниците „Капка“, „Галерија“ и „Кај чичо 2“ се најдобрите угостителски објекти во Скопје за 2012 година. Ова го
Магазин

Почнува манифестацијата „Новогодишни бои на Скопје“

А1он
Градот  Скопје во рамките на Новогодишните и Божикните свечености ја организира традиционалната манифестација „Новогодишните бои на Скопје“, со  која скопјани се поттикнуваат да ги украсуваат  своите
Македонија

Конференција „Европа во мојот регион/град“

А1он
Во организација на Град Скопје денеска во Музејот на македонската борба за самостојност ќе се одржи конференција на тема „Европа во мојот регион/град”. Конференцијата е во рамки
Македонија

Револтирани граѓани: Урбаната мафија ја сардиса улица Македонија

А1он
Ова е сликата од улицата Македонија, или дел од улицата. Граѓаните изненадени и револтирани гледаа како половина од улицата се затвора со огради за изградба
Македонија

Макрадули нема направено за Скопје ниту пола процент од тоа што Трајановски го направи во изминативе 4 години

А1он
„Очигледно од СДСМ немаат за што да не обвинуваат па мораат за тоа дека Скопје се гради. Јани Макрадули нема направено за Скопје ниту пола процент,
Македонија

Меџити: Македонија е една од најцентрализираните држави

А1он
Градоначалникот на Чаир, Изат Меџити предлага дека е време е да се отвори дебатата за законот за финсирање на општините, зашто според него Македонија заостанува
Македонија

Општина Центар започна со реконстукција на улицата „Црвена вода“

А1он
Општина Центар на барање на граѓаните, пристапи кон комплетна реконструкција на улицата „Црвена вода“, во населбата Дебар Маало. Станува збор за градежни работи кои опфаќаат поставување