transport

Македонија

Казнета фирмата „Ројал Травел“ која без лиценца и без дозвола превезувала патници

А1он
Инспекторатот на Град Скопје во текот на денешниот ден изврши вонреден надзор на терен преку контроли на автобусите и комбињата кои вршат превоз на патници,
Економија

Одземена лиценцата за работа на превозникот „Бога Транс“ од Скопје

А1он
По барање на Државниот инспекторат за транспорт, Министерството за транспорт и врски донесе решение за одземање на лиценцата за работа на превозникот „Бога Транс“ од
Економија

Нови рокови за автопатот Кичево – Охрид и пругата кон Бугарија, старт на интерконекторот со Грција

А1он
Капитални инвестиции во вредност од 10 милијарди и 885 милиони денари во делот на патната мрежа, железницата, гасификацијата и комуналната инфраструктура најавува Министерството за транспорт
Македонија

„Помолете се пред да го поминете“, мостот Пресека на патот Кичево – Охрид во очајна состојба

А1он
Влага, изронет бетон и метални жици кои штрчат од столбовите може да се видат на мостот „Пресека“, на патот Кичево – Охрид. „Зошто никој ништо
Економија

Николовски: Создаваме модерна патна врска во североисточниот дел на Коридор 8

А1он
Над 95 проценти од втората фаза од магистралниот пат Куманово – Страцин се завршени. Модернизацијата на овој магистрален пат како дел од Коридорот 8 е
Економија

Превезени 1,3 милиони патници за 11 месеци на скопскиот и охридскиот аеродром

А1он
Меѓународниот Аеродром Скопје и аеродромот Св. Апостол Павле Охрид опслужиja 1,3 милиони (1.256.263) патници во периодот јануари-ноември годинава, што е зголемување од 71 процент во
Економија

Подготвен предлог закон за формирање агенција за безбедност на патиштата

А1он
Во завршна фаза е процесот на формирање агенција за безбедност на патишта, ново независно тело со професионален кадар, со крајна цел да се намалат бројот
Економија

Набавени 15 опремени камиони и три машини за одржување на магистралните и регионални патишта

А1он
Со блок дотација од 180 милиони денари средства од буџетот, набавени се нови 15 комплетно опремени камиони и три машини за утоварање на ризла и
Македонија

Бочварски: Во буџетот се предвидени пари за Брзиот автобуски превоз во Скопје, Арсовска да ја преиспита одлуката за откажување на проектот

А1он
Верувам дека Градот Скопје и новата локална власт ќе ја променат одлуката за запирање на проектот за брз автобуски превоз (БРТ) после сознанијата кои ќе
Економија

Бочварски: Обиколницата Штип од утре ја пуштаме во употреба за сообраќај

А1он
Тоа што пред извесен период го ветивме, денеска го реализираме. Штип доби нова модерна обиколница, како дел од експресниот пат Штип – Радовиш, истакна министерот