Без греење само потрошувачите од населбата Тафталиџе 2

Од:

Во поголемиот дел од населбите кои останаа без греење поради исклучувањето од работа на топланата Запад греењето е повторно вклучено. Без греење остануваат само корисниците од населбата Тафталиџе 2, информира Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје.

Екипите на АД Топлификација работат на целосно санирање на дефектот.

Поради губење вода од системот за греење во 12:50 часот од работа беше исклучена топланата Запад, а без греење останаа потрошувачите на потегот од населбите Ѓорче Петров и Хром, па се до Универзална сала. Од 13:25 часот греењето е вклучено кај поголемиот дел од потрошувачите.

Би можело да ве интересира

ЕСМ: Греењето во Скопје ќе биде исто за сите потрошувачи , од 6 до 22 часот

Видео: Млаки радијатори, се штеди ли на греење, ќе поскапи ли парното?

Анита Петровска Рајковиќ

ЕСМ Снабдување со топлина: Добивање на фактурата на меил е најсигурен и најеколошки начин на достава на сметките

Ана Ололовска

Потпишан договор, продолжува испораката на греење во Чаир и Бутел

ЕСМ: Во тек е изработка на фактурите за топлинска енергија за октомври

Скопје Север исклучен од системот за гас по забраната од Град Скопје да користи мазут

Горан Наумовски