danok

Економија

Ковачевски: До 2023 намалување на персоналниот данок во ИТ од сегашни 10 на 0 проценти

А1он
До 2023 година, предвидуваме намалување на персоналниот данок во ИТ секторот од сегашните 10 отсто на 0 отсто што ќе биде силен стимул за младите
Свет

Најбогатите Американци годишно затајуваат 175 милијарди долари данок

А1он
Најбогатите Американци годишно избегнуваат да платат 175 милијарди долари данок, па американските власти планираат да ги финансираат најголемите инвестиции во инфраструктурата со зголемување на даноците
Економија

Даноците на енергентите со најголемо учество во даноците за животна средина, за загадување со најмало

А1он
Даноците за животна средина имаат учество од 1,9 отсто во Бруто домашниот производ. Ова се податоците за 2018 година што ги објави Државниот завод за
Економија

Данокот на доход и персоналецот остануваат на 10 отсто, Владата не се откажува од прогресивното оданочување

А1он
Новата Влада го почна својот четиригодишен мандат. Првата седница ја одржа неделава и ги донесе првите одлуки. Во Програмата, која треба да ја исполни во
Економија

ВИДЕО: Владата донесе одлука за ослободување од плаќање аконтации за данок на личен доход и данок на добивка за три месеци

Кристијан Ландов
Ослободување од плаќање на аконтации на данок за личен доход и аконтации на данок на добивка за месец март, април и мај е една од
Економија

Битолска млекара предвреме го плати данокот на добивка, и со финансиска донација за Клиничката болница Битола

А1он
Битолска млекара изврши предвремено плаќање на вкупните аконтативни обврски за данок на добивка за тековната 2020 година во висина од 15 милиони денари за како
Економија

„Жито“ предвремено ќе ги исплати месечните аконтации на данок на добивка за 2020

А1он
Велешкиот трговски синџир „Жито“ соопшти дека донел одлука предвремено да ги исплати месечните аконтации на данок на добивка за 2020 година, во висина од 10.559.513
Економија

Пекабеско предвремено ги исплати обврските кон државата како поддршка во националната борба со коронавирусот

А1он
Компанијата „Пекабеско“ изврши аконтативна уплата на целокупниот пресметан данок на добивка за 2020 година во висина од 8.833.000 денари со што се приклучува на иницијативата
Економија

Увозници на половни возила ги изнесоа своите забелешки за Законот за данок на моторни возила

А1он
Дел од увозниците на половни возила денеска пред претставниците на Царинската управа, ги изнесоа своите забелешки во однос првичната примена на Законот за данок на