Градоначалникот Ибраими се пофали дека арачиновци плаќаат данок: Општината веќе не е „црна овца“

Од:

Општина Арачиново повеќе не е „црна овца“, наплатата на данок е зголемена за 422 отсто годинава во споредба со минатата, се пофали градоначалникот на Арачиново, Ридван Ибраими на денешната презентација на соработката на УСАИД со повеќе општини, меѓу кои и Арачиново.

Преставникот на УСАИД, Бардил Марку ја пофали општината во однос на соработката и резултатите, посочувајќи ја како „успешна приказна“, а градоначалникот Ибраими посочи дека фразата „арачиновци не плаќаат данок“ веќе е минато.

Од општината тврдат и дека Арачиново бележи значително голем раст и во активната транспарентност.

„На крајот од денешната презентација како што рече и самиот Градоначалник Ридван Ибраими, Арачиново не е веќе ,,црна овца” туку денес добиваме пофалби и веќе се мериме со многу по големи Општини и финансиски по јаки од нас, но нашето домаќинско работење денес ги бележи првите позитивни резултати, благодарение на помошта и соработката со многубројни меѓународни организации а посебно со УСАИД која во секој момент покажува спремност да ни помогне“, велат од општината.

Би можело да ве интересира

Се уште не е идентификуван напаѓачот врз градоначалникот на Арачиново, трет напад врз него за година и пол

Орце Костов

УЈП ќе ги објави компаниите од нафтениот бизнис кои затајувале данок

Бугарија ги укинува таксите за транзит на рускиот гас кон Србија и Унгарија

Орце Костов

Ковачевски на Денот на даночници: Со ефикасен даночен систем и позитивни политики ја обезбедуваме финансиската стабилност на државата

Предраг Петровиќ

Во Министерството за финансии треба да се одржи состанок со увозниците на моторни возила

Стопанската комора очекува Законот за солидарен данок да биде повлечен

Горан Наумовски