priroden prirast

Македонија

Намален наталитет и негативен природен прираст во четвртиот квартал од 2023 година

А1он
Бројот на живородените деца во земјава во четвртото тримесечје од 2023 година изнесува 4 185 и во споредба со истиот период од претходната година, е
Македонија

Негативен природен прираст во третиот квартал од годинава

А1он
Според податоците на Државниот завод за статистика, во третото тримесечје од 2023 година, бројот на живородените се 4.453 деца и во споредба со истиот период
Македонија

Природниот прираст негативен, бројот на склучени бракови зголемен за 140,8 отсто

А1он
Во второто тримесечје од 2021 година се родиле 4 604 бебиња што е четири проценти помалку во споредба со истиот период лани. Бројот на умрените
Македонија

Во третиот квартал природниот прираст негативен, починати се 23 доенчиња

А1он
Природниот прираст во земјава во третото тримесечје од годинава е негативен. Податоците на Државниот завод за статистика покажуваат дека бројот на живородените деца во третото