danok

Економија

Битолска млекара предвреме го плати данокот на добивка, и со финансиска донација за Клиничката болница Битола

А1он
Битолска млекара изврши предвремено плаќање на вкупните аконтативни обврски за данок на добивка за тековната 2020 година во висина од 15 милиони денари за како
Економија

„Жито“ предвремено ќе ги исплати месечните аконтации на данок на добивка за 2020

А1он
Велешкиот трговски синџир „Жито“ соопшти дека донел одлука предвремено да ги исплати месечните аконтации на данок на добивка за 2020 година, во висина од 10.559.513
Економија

Пекабеско предвремено ги исплати обврските кон државата како поддршка во националната борба со коронавирусот

А1он
Компанијата „Пекабеско“ изврши аконтативна уплата на целокупниот пресметан данок на добивка за 2020 година во висина од 8.833.000 денари со што се приклучува на иницијативата
Економија

Увозници на половни возила ги изнесоа своите забелешки за Законот за данок на моторни возила

А1он
Дел од увозниците на половни возила денеска пред претставниците на Царинската управа, ги изнесоа своите забелешки во однос првичната примена на Законот за данок на
Економија

Бектеши: Ја поддржувам одлуката за пролонгирање на прогресивното оданочување

А1он
Министерот за економија Крешник Бектеши ја поддржува одлуката на Министерството за финансии со која, како што беше соопштено вчера, за три години се пролонгира воведувањето
Економија

Заев: Прогресивниот данок не ги даде очекуваните резултати

А1он
Прогресивниот данок не ги даде очекуваните резултати од причина што земјава е опкружена од земји каде што даноците се многу ниски и генерално имаат рамен
Македонија

До крајот на месецот проверка на претпополнетата годишна даночна пријава

А1он
Граѓаните кои оствариле приходи во 2018 година имаат рок до крајот на овој месец, односно 31 мај да направат увид во претпополнетата Годишна даночна пријава